Jahodové nanuky

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
17× přidáno do oblíbených

Jahody rozmixujeme na kaši a promícháme je s polovinou cukru. Směs necháme asi 5 minut povařit na mírném ohni za stálého míchání, aby se jahody nepřipálily. Povařené jahody odstavíme, necháme chvíli vychladnout a propasírujeme přes husté sítko. Studený jahodový protlak pečlivě vmícháme do vychlazeného měkkého tvarohu. Přidáme zbylý cukr a vše vyšleháme elektrickým mixérem na hladký krém. Hmotu rozdělíme do kelímků (např. od jogurtu) a do středu vtlačíme dřívko. Nanuky dáme na 2 hodiny zmrazit. Před konzumací ponoříme kelímky s nanuky na chvilličku do horké vody, aby se zmrzlina lépe vyklopila. Ihned podáváme a nakrájenými čerstvými jahodami.

Komentáře a dotazy…