Jablečný kynutý koláč s drobenkou

Autor receptu: kockaviky (343 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Připravíme si kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít. Mouku, smícháme s práškem do pečiva, přidáme kvásek, olej, vejce, špetku soli a citronovou kůru a vypracujeme těsto, které necháme kynout. Kdo má pekárnu, je možno použít program kynuté těsto. Jablka nahrubo nastrouháme, smícháme se dvěma lžícemi krupicového cukru a pudinkovým práškem. Ze 100 g hrubé mouky, 50 g krupicového cukru, vanilkového cukru, 70 g másla a lžičky skořice si připravíme drobenku. Vykynuté těsto rozválíme a dáme na tukem vymaštěný plech. Na těsto rozetřeme jablka a povrch posypeme drobenkou. Necháme ještě 30 minut nakynout a dáme péct.na 180°C asi na 25 min.

Komentáře a dotazy…