Hruškový dort s čokoládovým krémem

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

KORPUS: 5 vajec (žloutky oddělíme od bílků), 150g cukru krupice, 180g prosáté hladké mouky, 50g čokoládových peciček nebo čokolády na vaření, tuk a hrubá mouka na formu ČOKOLÁDOVÝ KRÉM: 200ml smetany ke šlehání, 30g cukru krupice, 40g prosátého kakaa, 100g nalámané čokolády na vaření VANILKOVÝ KRÉM: 250ml mléka, 50g cukru krupice, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 150g másla DOKONČENÍ: 300g nakrájených okapaných kompot.hrušek, 50g pražených mandlových lupínků Nejlépe den předem si připravíme čokoládový krém: smetanu svaříme s cukrem i kakaem. Přidáme čokoládu a mácháme, dokud se nerozpustí. Po vychladnutí uložíme do lednice. Druhý den vyšleháme. Žloutky vyšleháme s 1/2 cukru, z bílků a zbylého cukru připravíme tuhý sníh. Obě hmoty spojíme a vmícháme mouku a pecičky. Do vymazané a vysypané dortové formy rozetřeme těsto. Pečeme při 160° asi 45 minut. Korpus necháme vychladnout ve formě, pak ho vyklopíme a prokrojíme. Vanilkový krém: z mléka, cukru a pudinkového prášku ubaříme hustý krém, který necháme za stálého míchání vychladnout. Pak ho rozšleháme se změklým máslem dohladka. Spodní díl korpusu potřeme vanilkovým krémem, na něj rozložéme hrušky (několik si ponecháme na ozdobu), přiklopíme horním dílem a celý dort potřeme čokoládovým krémem. Boky obalíme mandlovými lupínky, svrchu ozdobíme hruškami a necháme v lednici asi 2 hodiny ztuhnout.

Komentáře a dotazy…