Hrníčkový koláč s rybízem

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Hrubou mouku prosijeme do mísy. Přidáme k ní cukr, změklé máslo a prsty vypracujeme drobenku. 1 třetinu drobenky necháme stranou, ke zbylé přisypeme polohrubou mouku promísenou s práškem do pečiva a přidáme vejce se špetkou soli. Postupně přiléváme mléko a vypracujeme řídké hladké těsto. Vidličkou rozmícháme tvaroh s cukrem, přidáme žloutek a tvaroh rozšleháme na hladký krém. Tvarohovou hmotou naplníme cukrářský sáček s hladkým tvořítkem. Pekáč s vyšším okrajem vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a naplníme připraveným těstem,které zarovnáme pomocí stěrky. Cukrářským sáčkem na těsto nastříkáme tvarohové pruhy a ty střídavě prokládáme červeným a bílým rybízem. Koláč posypeme drobenkou a vložíme do předehřáté trouby na 200° a pečeme asi 45 minut (je lepší pečení si pohlídat).

Komentáře a dotazy…