Hříbkovo-bramborová polévka

Autor receptu: asona (237 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

1) 200 g hříbků nakrájíme na plátky (menší kusy necháváme na ozdobu), mrkev, celer, petržel a brambory nakrájíme na kostičky a pak vše osmahneme na dvou lžících oleje. Zalijeme vývarem. Osolíme a opepříme. 2) Vaříme doměkka, poté vše rozmixujeme dohladka. 3) Zbylé hříbky přepůlíme, pokud jsou menší, necháme je v celku a spolu s nasekanou šalotkou orestujeme na 2 lžících oleje. 4) Ořechy nasekáme a opražíme nasucho na pánvi. 5) Smícháme ořechy, hříbky s šalotkou a nasekanou petrželku a touto směsí zdobíme jednotlivé porce polévky.

Komentáře a dotazy…