Hovězí roláda se špenátem a medvědím česnekem

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(9 hlasů)
Ohodnotit recept
37× přidáno do oblíbených
  1. Na pánev dáme kousek sádla, přidáme 1/2 drobně nakrájené cibule, orestujeme, přidáme nakrájený špenát a česnek a ještě chvíli restujeme. Vejce rozšleháme se strouhankou, přidáme chilli, osolíme, opepříme, a nalijeme na směs na pánvi. Usmažíme z obou dvou stran a necháme vychladit.
  2. Plátky masa z obou dvou stran naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe plátky šunky a dáme 1/2 omelety. Stočíme jako roládu, boky masa sepneme jehlami na závitky a podle potřeby omotáme pevnou nití.
  3. Na pánev dáme kousek sádla a roládky na něm ze všech stran opečeme. Rolády i s výpekem dáme do tlakového hrnce, zalijeme vývarem, přidáme pepř, nové koření, cibuli nakrájenou na plátky, mírně osolíme, hrnec uzavřeme a dusíme 30 - 40 minut od bodu varu - podle toho jaké máme maso.
  4. Měkké rolády vytáhneme a šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody, přidáme pár kapek sójové omáčky, podle své chuti dosolíme a krátce povaříme. Z rolád sundáme nitě a jehly, nakrájíme na porce a vložíme zpět do šťávy.

Něco navíc:

Příloha: brambor, rýže, zeleninový salát.

Komentáře a dotazy…