Hovězí roláda s hlívou

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(8 hlasů)
Ohodnotit recept
34× přidáno do oblíbených
  1. Z masa nakrájíme 2 pláty a z obou dvou stran naklepeme. Osolíme, opepříme, poklademe plátky slaniny, rozprostřeme nádivku a stočíme do rolády. Převážeme nití nebo spíchneme kovovými jehlami na závitky. Na pánev dáme trochu oleje, rolády na něm z každé strany opečeme a dáme do tlakového hrnce.
  2. Na výpeku z rolád orestujeme 1/2 cibule nakrájené na tenké plátky a přidáme k masu. Zalijeme vývarem, podle chuti osolíme, opepříme, přikryjeme poklicí a dusíme až je maso měkké - 30 minut. Maso vytáhneme a šťávu zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce vody, krátce povaříme a dochutíme. Z masa odstraníme niti a jehly, maso nakrájíme na porce a vložíme zpět do omáčky. Podle toho kolik chceme mít omáčky, přidáme před zahuštěním vývar nebo vodu.
  3. Nádivka: Rohlíky nakrájíme na malé kostičky. Na pánev dáme trochu oleje a orestujeme na něm 1/2 drobně nakrájené cibule společně s hlívou, nakrájenou na malé kousky. Orestovanou směs ještě horkou přidáme k nakrájeným rohlíkům, promícháme a necháme vychladnout. Přidáme vejce, petrželku, podle chuti osolíme, opepříme a dobře promícháme.

Komentáře a dotazy…