Hovězí plátky

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(5 hlasů)
Ohodnotit recept
27× přidáno do oblíbených

Z oleje, majonézy, česneku, hořčice, solamylu, kmínu, sójovky, soli, uděláme marinádu, do které namáčíme naklepané plátky masa. Maso naskládame do misky, zalejeme zbytkem marinády, přikryjeme a necháme přes noc v chladnu uležet. Na pánev slijeme olej z marinády, pokud je málo, trošku oleje přidáme a maso prudce opečeme. Plátky masa naskládáme do tlakového hrnce (kdo nemá, může dát do kastrolku a dodělat v troubě), zalijeme výpekem z masa, přidáme asi 500 ml vody, bujón a dusíme do změknutí masa (já jsem dusila 15minut). Podáváme s rýží nebo bramborem. Pokud chceme mít více šťávy přidáme vodu a zahustíme škrobem.

Komentáře a dotazy…