Hovězí pečeně v bramborové kaši

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Maso osolíme a opepříme, na oleji zprudka opečeme ze všech stran a podlijeme trochou vody a vínem. Přidáme na menší kousky nakrájenou cibuli, bobkové listy a maso pozvolna dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme z hrnce a necháme vychladnout. Brambory, mrkev, řapíkatý celer a houby nakrájíme, na části másla opečeme zeleninu s houbami, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a podusíme. Na zbylém másle zpěníme mouku, zalijeme mlékem, vývarem, přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Vmícháme 1/3 rozdrobeného sýra a dochutíme. Do bramborové kaše vmícháme žloutek a zbylý sýr. Dušenémaso vložíme do pekáčku, potřeme kaší a při 200° zapékáme 10-15 minut. Plátky hovězího podáváme podlité bešamelovou omáčkou a obložené dušenou zeleninou.

Komentáře a dotazy…