Horalský rožeň v alobalu

Autor receptu: katerina.blazkova.1 (95 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Maso nakrájíme na hranolky, mírně naklepeme, osolíme, opepříme, střídavě napichujeme na jehlu a prokládáme cibulí a bramborami nakrájenými na kolečka a klobásou. Játra nenaklepáváme, balíme je do plátků anglické slaniny. Rožeň opečeme na oleji, po opečení dáme do alobalu. Do vypečené šťávy dáme žampiony nakrájené na plátky, zasmahneme a postříkneme bílým vínem. Žampionovou šťávou rožeň polijeme, přidáme bylinkové máslo, alobal uzavřeme a dopečeme ve žhavém popelu nebo v troubě. Podáváme s různě upravenými bramborami nebo s chlebem, vhodným doplňkem je čerstvý zeleninový salát.

Komentáře a dotazy…