Horácké kuře

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Kuře rozdělíme na porce. Na rozehřátý olej dáme slaninu rozkrájenou na kostičky a nasekanou cibuli. Po chvilce přihodíme nakrájenou kořenovou zeleninu a nadrobno nasekaný česnek. Vše spolu necháme orestovat dozlatova. Pak přidáme sůl, pepř, několik kuliček nového koření, asi dva bobkové listy a jednu lžičku nastrouhané citronové kůry. Vložíme porce kuřete, zalijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme stranou, do šťávy přilijeme bílé víno a omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody. Omáčku provaříme, před koncem varu dochutíme ještě jednou lžičkou citronové kůry. Do hrnce vrátíme maso, krátce povaříme a vypneme. Podáváme s rýží.

Komentáře a dotazy…