Hlovězí plátky v marinádě

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(5 hlasů)
Ohodnotit recept
28× přidáno do oblíbených

Z oleje, vajíčka, česneku, koření, kmínu a 1 kl škrobu ušleháme těstíčko a podle chuti osolíme. Maso nakrájíme na 5 plátků, lehce naklepeme, namáčíme do těstíčka, ukládáme do nádoby na sebe, přikryjeme poklici a dáme do chladna do druhého dne. Druhý den maso na pánvi s troškou oleje z obou dvou stran opečeme, dáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, asi 500 ml, přidáme rozdrobený bujón, přikryjeme poklicí a dusíme od bodu varu 25 - 30 minut, podle toho jaké máme maso. Měkké maso vytáhneme a šťávu zahustíme škrobem, rozmíchaným v trošce vody, krátce povaříme a maso dáme zpět do omáčky. Podle toho kolik chceme mít šťávy, přidáme před zahuštěním vody. Podáváme s bramborem, rýží.

Komentáře a dotazy…