Hermelín schovaný v bramboráku

Autor receptu: Barakuda (208 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
25× přidáno do oblíbených

Brambory oloupeme a nastrouháme. Vymačkáme z nich vodu, přelijeme teplým mlékem, přidáme vajíčka, rozetřený česnek, sůl a koření a promícháme. Nakonec vmícháme dle potřeby mouku. Hermelíny si překrojíme podélně na půl. Na pánvi si rozpálíme olej, rozetřeme na něj bramborákové těsto, položíme půlku hermelínu a zakryjeme těstem. Smažíme z obou stran, potom přendáme na papírovou utěrku, aby jsme odsáli alespoň část tuku. Takhle si usmažíme všechny 4 porce hermelínu v bramboráku, ze zbylého těsta usmažíme "normální" bramboráky. Výborné jsou i tvarůžky v bramboráku.

Komentáře a dotazy…