Gulášová polévka na dělenou stravu

Autor receptu: Šuldeska (103 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Na trošce rostlinného oleje osmahneme cibulku, zasypeme sladkou paprikou, promícháme a okamžitě zalejeme vodou. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, okořeníme majoránkou, prolisovaným česnekem, gulášovým kořením, opepříme a osolíme. Až jsou dostatečně měkké, dvě třetiny brambor rozdělíme na talíře a zbývající část v polévce úplně rozvaříme a tím se polévka zahustí. Zdobíme nasekanou petrželkou, nebo nasekaným pórkem. Můžeme také použít samozřejmě i sójové maso a pro zahuštění použít kukuřičný nebo bramborový škrob rozmíchaný ve vodě. Já osobně dávám přednost zahuštění rozvařením části brambor.

Komentáře a dotazy…