Grilovaní pstruzi s jemnou omáčkou

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

3 pstruzi,citronová šťáva, sůl, olej OMÁČKA: 50g majolky, 1dl smetany ke šlehání, 1 lžíce brusinkového kompotu, čerstvě nastrouhaný křen, citronová šťáva Očištěné pstruhy pokapeme citronovou šťávou a necháme čvrt hodiny odležet.Osolíme je, potřeme olejem a grilujeme po obou stranách asi 18 minut za častého potírání olejem; při tom je jednou obrátíme. Měkké pstruhy podáváme s vařenými bramborami a s jemnou omáčkou. Omáčka: Majolku rozmícháme s brusinkovým kompotem, s křenem a s citronovou šťávou, zlehka vmícháme ušlehanou smetanu.

Komentáře a dotazy…