Gibanica po srbsku

Autor receptu: IvankaMaminka (372 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Z mouky, oleje, špetky soli a vlažné vypracujeme důkladně měkké těsto. Rozdělíme jej na 10 dílů, trochu rozválíme, potřeme teplým sádlem a necháme 20 minut přikryté stát. Pak každý plát rozválíme tence na velikost plechu a opečeme je na sucho v troubě. Vejce rozmícháme s rozdrobeným tvarohem, sýrem, mlékem a kajmakem (viz recept níže) či máslem. Pekáč vymažeme sádlem, vložíme plát těsta, přetřeme teplým sádlem, vložíme druhý plát, opět přetřeme, třetí a další pláty potřeme náplní a navrch příjde opět plát přetřený sádlem. Vložíme do trouby předehřáté na 220 ˚C a pečeme asi 1/2 hodiny.

Komentáře a dotazy…