Frankfurtská svačinová polévka

Autor receptu: vii (47 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Tak nejprve - do "pravé frankfurtské" podle norem nepatří ani česnek, ani brambory. Já je do té své přidala z čistě zištných důvodů - snaha zasytit rodinu. A rovněž se mi doma vyskytla jen papriková klobása, tak tam šla místo párku a s paprikovým základem příjemné překvapení (takže luxusní verze) Postup: na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, po chvilce přidáme na kolečka nakrájené párky (nebo v mém případě klobásu) a asi po minutě přisypeme mouku. Promícháme a po další minutě přidáme papriku. Pozor na spálení, je to mžik. Přidáme vodu, případně v ní rozmíchaný bujón a vše rozšleháme metličkou. Vsypeme brambory (pokud někdo taky ráčí zasytit více hladových krků), osolíme a na mírném ohni povaříme asi 10 minut, dokud brambory nezměknou. Občas promícháme, aby se nám již zahuštěná polévka nepřichytila. Pokud je příliš hustá, přidáme ještě trochu vody.

Komentáře a dotazy…