Dvoubarevná majonézová bábovka

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Dáme do mísy majonézu a přidáme cukr. Zamícháme a mezitím si vymažeme tukem formu na bábovku a vysypeme hrubou moukou. Smícháme uvedené množství polohrubé a hrubé mouky, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Dále si připravíme mléko (odebereme 25 ml) a kakao. Do majonézového základu postupně přidáváme mléko a mouku. Polovinu těsta obarvíme kakaem a přidáme odebrané mléko. Těsto, které je trochu hustější dáme do formy a vložíme do předehřáté trouby. Bábovku pečeme na 170°C asi 40 - 45 minut. Po upečení necháme bábovku chvíli zchladnout a potom jí vyklopíme.

Komentáře a dotazy…