Dort s bílou čokoládou a krémem

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Nejprve oddělíme žloutky od bílků. Žloutky prošleháme s cukrem a 5 lžícemi horké vody. Pak přidáme zbylou vodu a došleháme. Bílky ušleháme na tuhý sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Do žloutků vmícháme sníh,mouku a zlehka vše promícháme.Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Do takto připravené formy vlijeme těsto a upečeme v troubě předehřáté na 180°C dozlatova (pohlídáme si). Změklé máslo smícháme s rozpuštěnou a částečně vychladlou čokoládou, dort rozkrojíme podélně na půl. Spodní část pokapeme likérem a potřeme 1/3 čokoládového krému. Druhou půlku potřeme marmeládou a přitiskneme k sobě. Povrch dortu dozdobíme zbylým krémem a cukrovými ozdobičkami. Necháme ztuhnout v chladu.

Komentáře a dotazy…