Domácí třezalkový med

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Ingredience

Namočte třezalku do vody a nechte do druhého dne odležet. Přidejte šťávu ze 2 pomerančů, 1 citrónu a svařte s cukrem. Po 10 minutách odstavte a nechte vychladnout. Postup opakujte několikrát za sebou, dokud med nezhoustne. Ještě horký med nalijte do malých skleniček, po zavíčkování obraťte dnem vzhůru (přirozená konzervace). Rada: Užívejte 1-2 lžičky denně. Třezalka tečkovaná tlumí bolest hlavy a mírní migrénu, dále zlepšuje trávení, zmírňuje překyselení žaludku, podporuje tvorbu žluči a její vylučování. Je také výborné antidepresivum.

Komentáře a dotazy…