Domácí sušené maso

Autor receptu: Aidel (45 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Nízkokalorické
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených
  1. Maso nakrájíme na tenoučké plátky přes vlákno (čím silnější, tím déle se budou sušit), já krájím na cca 3 - 4 mm silné proužky o 2x3 cm.
  2. Maso mírně osolíme, opepříme, zakápneme worcestrovou omáčkou a dáme v uzavřené misce aspoň přes noc marinovat.
  3. Maso osušíme papírovými utěrkami a rozložíme na rošty sušičky na ovoce, sušíme asi 6 hodin (jak jsem uvedla, doba sušení záleží na velikosti a síle plátků masa). Během sušení prohazujeme rošty, aby vrchní byl vespod a tak dále. Maso usušte dle své chuti, buď úplně do křupava nebo aby bylo maso stále ohebné.
  4. Skladujeme v uzavřené sklenici i po dobu několika týdnů, většinou se ale ani té doby maso nedožije :-)

Komentáře a dotazy…