Domácí ruská zmrzlina

Autor receptu: Semyaza (39 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
135× přidáno do oblíbených

Zvlášť vyšleháme smetanu, sníh z bílku a žloutky s práškovým cukrem. Do pěny ze žloutků a cukru opatrně vmícháme sníh a pak vyšlehanou šlehačku. Do vhodné nádoby dáme dortové oplatky nakrájené na 4 obdélníky a na ně navrstvíme hmotu. Dáme do mrazáku a po půl hodině hmotu promícháme (pak ještě 2x )... Po 1 a 1/2hodině uhladíme povrch a přikryjeme dalšími 4 obdélníky a necháme do dalšího dne zamrazit. Na fotce je to jinak, protože jsem měla na to ukrutnou chuť a hlavně muži se podařilo zdrcnout šlehačku

Komentáře a dotazy…