Domácí nugát

Autor receptu: Monique (403 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
63× přidáno do oblíbených

Do silnostěnného rendlíku dáme všechny suroviny a mícháme na ohni, dokud se cukr nerozpustí. Směs pak uvedeme do varu a občas zamícháme. Nugát je uvařený, když se dá z malého množství směsi ponořené do malého proudu studené vody uhníst měkká kulička. Nugát odstavíme a zpracováváme vařečkou, dokud nezačne houstnout. Kostičky do papírových košíčků: Nugát vylijeme do vymaštěné čtvercové formy, na povrchu uděláme vidličkou nepravidelné rýhy a řídce posypeme posekanými ořechy. Když se dá nugát dobře krájet, pokrájíme ho na čtverečky ( nečekáme na ztvrdnutí, protože by se drobil ).

Komentáře a dotazy…