Domací čokoládová zmrzlina

Autor receptu: m.vojtusova (10 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Mléko s cukrem dáme vařit a když už vře, přidáme na kousky pokrájenou čokoládu a proseté kakao.Tuto směs dáme bokem, už nevaříme a mícháme dokud se čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnout. Zatím si vyšleháme smetanu a vmícháme do vychlazeného krému.Pokud máte zmrzlinovač, tak zmrzlinu dokončete podle návodu k němu a pokud ne, tak nalijte krém do vhodné uzavíratelné nádoby na mražení a dáme do mrazáku na 5 hod.. Během mražení je vhodné, pokud se zmrzlina promíchá, aby se netvořily krystalky. Ze začátku každou čtvrthodinu a pak každou půlhodinu.

Komentáře a dotazy…