Debrecínský vepřový guláš

Autor receptu: kockaviky (343 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Omyté vepřové maso nakrájíme na větší kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a pak ji orestujeme na oleji dorůžova, zasypeme mletou paprikou, krátce ji zpěníme, přidáme maso, osolíme a osmahneme. Přidáme oloupaná a na kousky nakrájená rajčata, bobkový list, pepř a zalijeme horkou vodou s hovězím bujonem. Dusíme pod poklicí do změknutí masa. Guláš zahustíme hotovou tmavou jíškou dle potřeby a nakonec do guláše zamícháme rozetřený česnek. Maso vyjmeme a omáčku procedíme přes síto, pak ji nalijeme zpět k masu. Guláš dochutíme a přidáme do něj oloupané, na plátky nakrájené párky a ještě prohřejeme. Podáváme s knedlíkem, těstovinami, rýží nebo s vařeným bramborem.

Komentáře a dotazy…