Čokoládová zmrzlina

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
20× přidáno do oblíbených

Ve středně velkém kastrolu svařte na středním ohni mléko, smetanu, 3/4 hrnku (150 g) cukru a vanilkovou esenci. Odstavte z ohně. Přidejte čokoládu a míchejte, dokud se nerozpustí. Ručním mixérem, nastaveným na vysokou rychlost, šlehejte ve středně velké míse žloutky a zbývající cukr doběla, až získají krémovou konzistenci. Vmíchejte kakao. Do žloutkové směsi postupně přidávejte mléko se smetanou a dobře promíchávejte dřevěnou vařečkou. Vraťte směs do kastrolu na mírný plamen a stále promíchávejte, dokud nezačne ulpívat na vařečce. Nesmí se vařit. Odstavte z ohně a přelijte do vychlazené mísy. Nechte vychladnout. Přendejte směs do zmrzlinového strojku a připravte podle návodu zmrzlinu. Podávejte s kandovanými mandarinkami.

Komentáře a dotazy…