Chřestová polévka

Autor receptu: SwarovskaV. (4 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku , přidáme mletý květ a pepř , za neustálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem . Uvedeme do varu a zvolna vaříme za občasného prošlehávání nejméně 20 minut. Ke konci varu přidáme mléko , polévku krátce provaříme a procedíme . Do procezené polévky přidáme chřest nakrájený na kratší kousky ,osolíme a velice krátce v polévce provaříme . Propláchnutou , jemně nakrájenou petržel nebo pažitku vkládáme do polévky .

Komentáře a dotazy…