Italská rajčatová polévka s fazolemi

Autor receptu: Angelis (21 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Vezměte menší hrnec a nalijte do něj obě konzervy (i s nálevem). Fazole pokapejte trochou olivového oleje, opepřete a osolte, dejte vařit na mírný oheň. Vařte tak 5min a čas od času míchejte, aby se vám na dně nepřilepily. Přidejte rajčatový protlak a jeden stroužek oloupaného česneku. Nechte bublat na mírném ohni cca 15 min. Zalijte teplou vodou (cca 2 litry). Do polévky vložte oloupanou cibuli a trochu ji osolte. Polévka se vaří cca další 1 hodinu (jedině tak dostane to správné aroma a chuť). Polévku můžete dochutit zeleninovým bujónem. Do hotové polévky dejte ještě vařit těstoviny (uvařte je al dente). Nedávejte jich tam příliš, aby nenasákly všechnu vodu (zhruba tak 4 menší hrsti). Podávejte posypané parmazánem a s bílým italským chlebem.

Komentáře a dotazy…