Chorvatská sarma

Autor receptu: martina.stolarikova.vosahlikova (3 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Zelí si otrháme a poté spaříme. Centrální "žílu" listu ořízneme naplocho (jinak se bude list mít tendenci lámat). Na lžíce tuku necháme zesklovatět 1 cibuli a přidáme obě mletá masa. Necháme chvilku podusit. Přidáme koření a spařenou rýži. Necháme ještě cca 5 minut podusit. Připravenou nádivku ukládáme na zelné listy, které potom srolujeme. Takto připravené rolky dáme do hrnce a zalijeme trochou vody či vývarem, vaříme na mírném ohni. Těsně před dovařením si z rajčat, druhé cibule, petrželové natě a jedné papriky uvaříme omáčku, kterou zahustíme zásmažkou. Touto omáčkou zalijeme závitky. K vylepšení chuti před koncem vaření přidáme ještě 2 zelené papriky a trochu mleté červené papriky a dovaříme do měkka.

Komentáře a dotazy…