Krůta pečená po dalmátsku

Autor receptu: Pavel Mašál (308 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Krůtu natřeme zevnitř i zvenčí česnekem utřeným se solí. Třetinu slaniny a šunku nakrájíme na nudličky, promícháme se špetkou soli a mletého pepře a špetkou rozdrceného rozmarýnu a touto směsí krůtu na několika místech obložíme, prsa obložíme zbytkem slaniny nakrájené na plátky. Pak krůtu kolem dokola ovážeme, potřeme olivovým olejem, dovnitř vložíme větvičku čerstvého rozmarýnu, do pekáče nalijeme trochu oleje, krůtu pokropíme vínem, vložíme pekáč do předehřáté trouby a pečeme na 200 ˚C skoro 2 hodiny. Poté odstraníme provázek, slaninu a rozmarýn a krůtu v troubě dopečeme do červena (asi ještě 45 minut). Podáváme s pečenými bramborami, černými olivami a salátem.

Komentáře a dotazy…