Chodské koláčky

Autor receptu: oliv (26 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
14× přidáno do oblíbených

Připravíme si kvásek. Z uvedeného množství mléka odlijeme asi 200 ml a v něm rozmícháme lžíci cukru a rozdrobené droždí. Necháme vzejít kvásek. Do mouky uděláme důlek a do něj vložíme žloutek. Postupně přilijeme kvásek a vždy ihned smícháme se zbylými žloutky. Přidáme zbylý krupicový cukr, vanilkový cukr, rozpuštěný tuk a zbylé osolené mléko. Vypracujeme hladké tuhé těsto, které necháme v teple nakynout. Těsto na pomoučeném vále rozkrájíme na stejné kousky. Z každého vytvarujeme koláč, který přeneseme na vymazaný plech, střed vyhloubíme třeba dnem sklenice a naplníme vybraným druhem náplně.

Komentáře a dotazy…