Bulharský džuveč

Autor receptu: Michael Komárek (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Maso nakrájíme na větší kousky. Osmažíme ho na oleji, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme, dokud cibule nezměkne. Pak přidáme půlku (100 g) oloupaných a na kostičky nakrájených rajčat, osolíme, opepříme, zalijeme teplou vodou a na mírném ohni dusíme. Když je maso napůl změklé, vše přesypeme do větší zapékací mísy (nejlépe hliněné), přidáme na plátky nakrájené houby a na nudličky nakrájenou papriku. Když změknou houby a papriky, přidáme olivy a napůl uvařenou rýži. Zalijeme vínem a trochou teplé vody. Pečeme v troubě rozehřáté na 180 ˚C. Po 15 minutách přidáme zbytek rajčat nakrájených na kolečka. Pečeme necelou hodinu.

Komentáře a dotazy…