Buchta s jahodami

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(4 hlasy)
Ohodnotit recept
17× přidáno do oblíbených

Vejce s cukry šleháme asi 3 - 5 minut do hustější pěny. Za stálého šlehání přilejeme olej a 100 ml mléka, nakonec zašleháme mouku s práškem do pečiva. Nalejeme na plech s pečícím papírem, dáme do předehřáté trouby na 180°C a upečeme dočervena. Na vychladlý piškot nalejeme částečně zchladlý puding a necháme chvíli zatuhnout. Pak zalejeme částečně vychladlou jahodovou polevou, necháme v chladnu ztuhnout a nakrájíme. Puding: 400 ml mléka uvedeme do varu a přilejeme 100 ml mléka ve kterém jsme rozmíchali puding. Podle chuti přidáme cukr a vaříme až puding zhoustne. Odstavíme z plotny, přidáme máslo, necháme rozpustit a promícháme. Ve 100 ml mléka rozmícháme želatinu malý balíček a vaříme podle návodu na sáčku jen k bodu varu - nesmí vařit. Želatinu vmícháme do uvařeného pudingu, promícháme a nalejeme ještě teplý puding na piškot - né horký, necháme v chladnu ztuhnout. Jahodová poleva: Jahody rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme cukr podle chuti. Jahod by jsme měli mít 400 ml. Vsypeme želatinu velký balíček, promícháme, dáme na plotnu a uvedeme k bodu varu, podle návodu na sáčku - nesmí vařit. Odstavíme z plotny, necháme chvíli vychladnout a polévkovou lžíci naléváme na ztuhlý puding. Necháme ztuhnout. Piškot můžeme taky péct na vymazaném a vysypaném plechu.

Komentáře a dotazy…