Bublanina - borůvková

Autor receptu: piskotka (63 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Vejce opatrně rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Změklé máslo (případně tuk) nakrájíme na menší kousky, které vyšleháme s cukrem a žloutky do pěny. Přilijeme mléko a vmícháme polovinu polohrubé mouky. Z bílků vyšleháme pevný sníh. Do zbylé polohrubé mouky vmícháme prášek do pečiva a společně s bílkovým sněhem ji zlehka vmícháme do těsta. Pekáček vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Nalijeme do něj připravené těsto a dobře je rozetřeme. Maliny s borůvkami očistíme, dáme do cedníku, propláchneme a necháme okapat. Potom ovoce obalíme v hrubé mouce a rozložíme na povrch těsta. Naplněný pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C, přibližně 40 minut.

Komentáře a dotazy…