Brambory s blanšírovanou zeleninou

Autor receptu: Rena.KI (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Brambory oškrábeme a uvaříme do měkka ve větším množství osolené vody. Veškerou zeleninu očistíme, pokrájíme a před koncem varu přidáme k bramborám. Uvaříme ji ve stylu "al dente - na skus". Zelenina musí zůstat ještě křupavá. Je důležité přidávat jednotlivé druhy zeleniny do hrnce postupně, podle toho, kolik času potřebují na povaření. Listovou zeleninu (mangol a špenát) vařit nemusíme, stačí vhodit do hrké směsi a nechat krátce spařit. Hotovou směs brambor a zeleniny scedíme, nasypeme do velké mísy a na stole dochutíme mořskou solí, nasekaným česnekem a olivovým olejem.

Komentáře a dotazy…