Bramborový guláš s klobásou

Autor receptu: vii (47 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a osmažíme cibuli spolu se slaninou. Poprášíme paprikou a moukou a krátce osmahneme. Přidáme nakrájené brambory (nemusí být celé kilo, většinou dávám míň, ale tak praví recept). Podlijeme trochou vody, rozmícháme, přikryjeme poklicí a na mírném ohni dusíme asi 15 minut, dokud brambory nezměknou. Přidáme nakrájenou uzeninu (tentokrát jsem se potřebovala zbavit vídeňských párků, takže klobásu na obrázku nehledejte). Nejraději ale máme s valašskou nebo šunkovou klobásou. Zalijeme smetanou (já dnes vrazila rovnou šlehačku), promícháme a dochutíme česnekem, majoránkou, solí a případně pepřem. Pokud chceme vydatnější jídlo, podáváme s pečivem. Rychlá a chutná večeře.

Komentáře a dotazy…