Bramborové pirohy s brynzou

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

K propasírovaným bramborám přidáme mouku a sůl a zamísíme v těsto, které vyválíme na pomoučeném prkně. Připravíme náplň: nastrouháme uvařené brambory smícháme se solí a brynzou. Na jednu polovinu vyváleného těsta pokládáme kopečky náplně, vše zakryjeme druhou polovinou, potom těsto okolo náplně mírně přitlačíme a nakrájíme zoubkovaným kolečkem. Pirohy vložíme do vroucí do vroucí osolené vody, a když vyplavou napovrch, ještě je chvíli povaříme. Dírkovanou naběračkou je vyjmeme z vody a necháme okapat. Pirohy podáváme polité rozpuštěným sádlem a posypané na kostky nakrájenou a osmaženou slaninou.

Komentáře a dotazy…