Bramboračka v chlebu

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Na 1 lžíci másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Přidáme předem namočené nasekané houby, kmín, česnek utřený s trochou soli, nakrájené oloupané brambory a pohanku vypranou ve vodě. Vše zalijeme vývarem a vaříme 10 minut. Ze zbytku másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme jí částí vývaru (nebo vodou), za občasného míchání povaříme a vlijeme do polévky. Všechno vaříme ještě asi 15 minut. Před koncem varu přidáme do polévky zázvor a majoránku, a osolíme ji. U bochníčků chleba odkrojíme vršky a vydlabeme je. Nalijeme do nich polévku, posypeme ji nasekanou petrželovou natí a přikryjeme odříznutými vršky. Poznámka: kdo má rád, může do polévky přidat růžičkovou kapustu.

Komentáře a dotazy…