Biskupský chlebíček mamimčin

Autor receptu: Zorushka (153 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Máslo s cukrem utřeme do pěny, přidáme olej, žloutky, citronovou kůru a za stálého šlehání přidáváme postupně 4 lžíce horké vody. Potom vmícháme mouku s práškem do pečiva, ořechy, rozinky a kandované ovoce (nejlépe prosypané moukou) a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků se špetkou soli. Těsto vlijeme do vymaštěné a moukou vysypané formy a zvolna pečeme v předehřáté troubě. Po upečení necháme chvíli ve formě, potom vyklopíme na mřížku, aby zespodu nezvlhl a necháme vychladit. Studený polijeme čokoládovou polevou a posypeme mandlemi.

Komentáře a dotazy…