Banány v karamelu s zmrzlinou

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • cukr krupice
  • bramborový škrob (solamyl)
  • voda
  • vanilková zmrzlina
  • smetana
  • šlehačka
  • banán
  • jahody
  • čokoláda
  • citronová šťáva

Na 4 porce potřebujeme: 4 banány, 2 lžíce cukru, šťáva z 1/2 citronu, 300 ml vody, 4 kopečky vanilkové zmrzliny, jahody na ozdobu, 200ml šlehačky OMÁČKA: 50g čokolády, 100 ml smetany, 1 lžička solamylu 200 ml vody, citronovou šťávu a cukr vaříme, dokud se cukr nezačne zabarvovat dozlatova. Pak přilijeme 100 ml vody a karamel necháme povařit. Banány podélně rozkrojíme a vaříme v karamelu z každé strany asi 2 minuty. Polovinu smetany a čokoládu přivedeme k varu. Přimícháme zbytek smetany se solamylem a převaříme. Banány přelijeme karamelem, ozdobíme šlehačkou a jahodami,přidáme zmrzlinu a přelijeme omáčkou.

Komentáře a dotazy…