Banánová buchta s krémem z lučiny

Autor receptu: Kačka2 (66 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Výborná banánová buchta, pěkně vláčná, žádná dusivka. Troubu předehřejte na 180°C. Rozpuštěným máslem vymažte dortovou formu o průměru 20 cm. Vyložte ji pečicím papírem (na dno kolečko, kolem okrajů široký pásek), díky máslu bude papír pěkně držet. Změklé máslo (125 g), krupicový cukr, 2 rozmačkané přezrálé banány, vejce a vanilkový extrakt dejte do kuchyňského robotu s hnětacími háky a 2 minuty míchejte. Přidejte 100 ml podmáslí a znovu dobře promíchejte. pak přidejte mouku, jedlou sodu a krátce promíchejte, jen tak, aby se vše smísilo. (Pokud byste míchali déle, vyplavil by se lepek a buchta by po upečení byla jakoby zdrclá.) Těsto přendejte do připravené formy a pečte cca 1 hodinu nebo až špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá. Vyjměte a nechte 10 minut chladnout ve formě. Pak vyjměte z formy a nechte zcela vychladnout na mřížce. Mezitím si připravte krém. v míse ručním šlehačem prošlehejte lučinu a 50 g másla dohladka. Přidejte moučkový cukr, 2 lžičky podmáslí a šlehejte, až bude krém pěkně lesklý. Buchtu položte na servírovací talíř a navršte na ni připravený krém. Oloupejte 1 běžně zralý banán a nakrájejte ho na plátky. Lehce je potřete citronovou šťávou, aby nezhnědly. Naaranžujte je dokola na krém a můžete podávat.

Komentáře a dotazy…