Bábovka šlehačková

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Nejprve si v míse ušlehejte vejce s cukrem do pěny. Pak přisypejte hladkou i polohrubou mouku, vanilkový cukr, prášek do pečiva a přilijte šlehačku. Nakonec do těsta nastrouhejte čokoládu a přidejte namleté oříšky. Formu na bábovku pečlivě vymažte máslem, vysypte hrubou moukou a těsto do ní nalijte. Pečte při 200 stupních asi 25 minut. Když bábovka vychladne, opatrně ji vyklopte na kovovou mřížku a ještě ji hustě pocukrujte moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…