Bábovka kávová

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
21× přidáno do oblíbených

Instantní kávu rozpustíme ve ¼ l vody. Máslo, žloutky, moučkový cukr a vanilinový cukr ušleháme. Přidáme vychladlou kávu (z instantní kávy rozpuštěné ve vodě), polohrubou mouku promíchanou s práškem do pečiva a kakao. Přidáme tuhý sníh z bílků a při teplotě zhruba 180 ºC pečeme zvolna asi jednu hodinu. Připravené těsto můžeme péct v jakékoliv dobře vymazané a vysypané formě. Po upečení bábovku vyndáme z trouby, necháme vychladnout a podle chuti pocukrujeme. Je velice chutná a vydrží dlouho neokoralá.

Komentáře a dotazy…