Babiččiny koblížky

Autor receptu: Lucie Dubská (113 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
22× přidáno do oblíbených

Jako první namícháme droždí s mlékem (polovinu mléka si necháme na později) a přivedeme droždí ke kvašení. Dále si vezmeme středně velkou mísu, ve které uhněteme tyto suroviny: mouku, vajíčka, olej, sůl, cukr, rum a hotový kvásek. Zbylé mléko přidáváme postupně během hnětání. Těsto necháme 60min. kynout. Připravené těsto vyválíme na 1cm tlustou placku a širokým hrnečkem vykrájíme kolečka. Do koleček uděláme lžíci důlek, do kterého dáme marmeládu, či tvaroh. Pečlivě a často musíme ruce moukou obalovat, aby se nám těsto nepřichytávalo. Po nanesení marmelády pomalu a řádně těsto zabalíme do kuličky, nesmí se nikde protrhnout, jinak marmeláda vyteče při smažení na olej. Hotové koblihy necháme 10min. odstát a zatím si připravíme olej na pánev. Oleje musí být dostatek(zhruba do poloviny koblihy). Koblížky smažíme dostatečně dlouho, aby uvnitř nebyly sirové. Doba smažení záleží na tloušce těsta (zhruba 2-2,5min.) Hotové koblížky necháme vystydnout. Studené koblihy ocukrujeme a podáváme na stůl.

Komentáře a dotazy…