Babiččiny hovězí závitky

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
18× přidáno do oblíbených

Maso naklepat, osolit, opepřit a z jedné strany potřít hořčicí. Maso poklást nejprve slaninou, na ni rozdělit plátky žampionů, pak párek a tenké půlkolečko cibule. Plátky zavinout a sepnout masovými jehlami nebo ovázat nití. Na rozpáleném oleji závitky zprudka ze všech stran orestovat. Podlít je trochou vývaru, přidat kuličky pepře, přikrýt a v předehřáté troubě na 180°C dusit doměkka. Závitky občas obrátit a podle potřeby podlít. Měkké maso vyjmout a udržovat v teple. Výpek zaprášit moukou, vysmažit na tuk a zalít zbylým vývarem. Přidat 2 lžičky hořčice, prošlehat a při mírné teplotě 20 minut povařit. Hotovou omáčku přecedit na závitky, dochutit solí a zjemnit lžičkou másla, vše prohřát.

Komentáře a dotazy…