Babiččina jahodová bublanina

Autor receptu: Viktorie Procházková (4 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 250 g cukr krupice
  • 300 g mouka polohrubá
  • 1,5 dl mléko
  • 1 ks prášek do pečiva
  • 4 ks vejce
  • 8 lžic olej

V míse vyšleháme žloutky společně s cukrem do pěny. Poté postupně přidáváme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Nakonec zlehka vařečkou vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Na povrch těsta dáme kousky jahod. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 20 minut. Hotový a vychladlý moučník sypeme moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…