Babiččin ovocný moučník

Autor receptu: Márč (72 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(1 hlas)
Ohodnotit recept
32× přidáno do oblíbených

Nejdříve promícháme všechny sypké suroviny, pak postupně přidáváme mléko, vejce a olej. Řádně promícháme, aby v těstě nebyly hrudky. Těsto nalejeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem a hustě posypeme ovocem - červený a černý rybíz, jahody, maliny, meruňky nebo broskve, angrešt apod. Mražené ovoce jenom propláchneme v sítku vodou a hned klademe na těsto. Čerstvé ovoce řádně očistíme a případně nakrájíme na menší kousky. Můžeme použít i kompotované, ale scezené bez nálevu. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C, až začnou okraje růžovět, ale raději ještě zkusíme v prostřed, zda se těsto nelepí. Hotový moučník stačí jen jemně pocukrovat.

Komentáře a dotazy…