Babiččin biskupský chlebíček

Autor receptu: tynkachz (14 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

Ovoce, mandle ořechy a čokoládu nasekáme na malé kousky, nasypeme do misky a smícháme se dvěma lžícemi hrubé mouky. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, nasekanou směs, čerstvou nebo sušenou citronovou kůru a promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do těsta. Nakonec přilijeme po kapkách rozpuštěné máslo a pomalu ho zamícháme . Těsto vlijeme do vymazané hrubou moukou vysypané formy na srnčí hřbet a pečeme v mírně předehřáté troubě dozlatova.

Komentáře a dotazy…