Aténský ořechový koláč

Autor receptu: Milena64 (476 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
38× přidáno do oblíbených

Ořechy nasekáme nadrobno a dáme si stranou dvě lžíce na posyp. Žloutky oddělíme od bílků a bílky utřeme do husté pěny. Máslo a moučkový cukr utřeme do hladka a přidáme postupně žloutky a skořici. Stále mícháme nebo šleháme šlehačem. Poté postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a ořechy. Nakonec do těsta vmícháme pěnu z bílků. Těsto nalijeme do vymazaného plechu, posypeme ořechy a v troubě rozehřáté na 175 ˚C pečeme asi 30-40 minut. Na sirup uvaříme vodu a cukr a když vše zhoustne, přidáme rum. Když je koláč upečený, necháme ho vychladnout a přelijeme ho připraveným sirupem. Koláč nakrájíme na kostky.

Komentáře a dotazy…