Arabský falafel

Autor receptu: Penelope (153 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Nízkokalorické
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
69× přidáno do oblíbených

Cizrnu namočíme minimálně na 12 hodin do vody a poté ji necháme asi na 60 minut povařit. Cizrnu, cibuli, petržel, česnek rozmixujeme najemno a přidáme vejce, mouku pepř, sůl, mletý římský kmín a koriandr. Vzniklou směs promícháme a necháme ji v lednici aspoň na 30 minut odpočinout. Po ztuhnutí tvarujeme ze směsi šišky nebo kuličky a smažíme je dozlatova. Falafel můžeme naservírovat v pitě s jogurtovou omáčkou nebo s tahini pastou.

Komentáře a dotazy…